Pompeijin viimeinen päivä

 

Teimme historian tunnilla kuunnelmia Rooman ajasta. Vaihtoehtoina olivat kylpylässä juoruillaan, gladiaattoritaistelut ja Pompeijin viimein päivä. Meidän aiheeksemme arvonnassa tuli Pompeijin viimeinen päivä. Meidän ryhmään kuuluivat Sirja, Silja, Outi, Veera ja Laura. Meillä oli soittimina marakassit, rytmimunat, triangeli ja käsirummut. Tässä on meidän käsikirjoituksemme:

"Tänään on 24. päivä elokuuta vuonna 79 jkr.Tänään on epätavallisen kuuma ja painostava ilma. Kaupunki kuhisee elämää. Vesuviuksen yläpuolelle on ilmestynyt suuri pölypilvi. Maa järisee ja meri aaltoilee.Tulivuori purkautuu. Nyt alkoi rankka sade. Ihmiset huutavat, juoksevat ja huutavat, mutta luultavasti harvat pelastuvat. Kaikki peittyy tuhka kerroksen alle. Pomeijin aika on pysähtynyt."

Kuunnelmia oli kiva tehdä ja toisten kuunnelmia oli kiva kuunnella.  Se on vähän niin kun ryhmätyöskentelyä ja oli kivempi tapa opiskella. :D

Yritämme laittaa kuunnelmamme äänityksen tähän postaukseen.

Terveisin : Silja, Sirja, Veera, Outi ja Laura

 

Tutustuttuamme Rooman historiaan, aloimme suunnittelemaan omaa kaupunkiamme. Tästä sen rakentaminen lähtee liikkeelle. Millaisenkohan kaupungin saamme aikaan?

 

kupungkin nimi: Viikselä

 

Kaupungin historia

Kauan aikaa sitten pimeänä yönä. Ouvola hyökkäsi kaupunkiin ja tuhosi koko paikan. Sitten kyläläiset pakenivat ja 2000 tuhatta vuotta myöhemmin kylä rakennettiin uudestaan paljon hienommaksi. Viikselästä tehtiin moderni kaupunki.

WP_20140130_002-normal.jpg

 

untitled-normal.jpg